Ungdomsbogen Katamaranen af Bent Haller

Jeg havde den store fornøjelse at finde Katamaranen skrevet af Bent Haller via Den Blå Avis, og det var en rar fornemmelse at få denne bog på min boghylde. Det var en af de første danske ungdomsbøger jeg læste mens jeg gik i 9. klasse på Maglegårdskolen i Roskilde.

Faste læsere vil vide, at jeg gik på den franske skole (nu kendt som Prins Henriks skole) inde på Frederiksberg) fra børnehave til og med 8. klasse, men valgte at komme over til det danske skolesystem, da al undervisning på den franske skole foregik på fransk. Undtagen naturligvis dansk, engelsk og tysk...

Bogen var meget omdiskuteret da den blev udgivet. Du behøver blot at lave en Google-søgning for at finde en masse kritiske ord om denne bog. Det ændrer dog ikke ved, at den var en fornøjelse at læse, og det er i hvert fald en bog jeg gerne vil have på mine hylder.

Der er så mange andre bøger jeg gennem tiden har sorteret bort, men lige præcis Bent Hallers direkte skrivestil er så god, at jeg direkte søgte efter bogen.

I en tid hvor mine egne børn har nået en alder hvor emnet seksualitet så småt begynder at komme på banen, så er jeg selv meget åben om emnet, og denne bog fortjener så absolut at være i samlingen. Jeg vil i hvert fald læse bogen igen efter de fem bøger jeg har på listen er færdiglæst og anmeldt her på bloggen... :-)

Hvad er dine tanker om bogen?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar