fredag den 7. august 2020

Dorthe Annette Hansen - Fristelsen

Dorthe Annette Hansen har skrevet en rigtig god krimi, Fristelsen, med udgangspunkt i den lille by Nysted på sydhavsøerne.

Handlingen er så glimrende beskrevet i bogens sider, at man ikke kan undgå, at blive opslugt af bogen. Da præsten og hans kone først mister deres datter, og senere oplever, at en flygtningepige, de husede i deres anneks, også forsvinder, starter en lavine af uheldige hændelser, som holder én tryllebundet til bogen.

Sådan en pageturner er svær at lave, men Dorthe formår virkelig at skrive i et indfangende sprog, der er en ren fornøjelse at læse. Familiekonflikterne, venskaber der brydes, omgivelsernes reaktioner. Alt sammen et fantastisk billede på stemningen i Nysted. [Jeg har ex-svigerforældre, der rent faktisk bor i Nysted.]

Jeg vil ikke spoile handlingen, men alene sige, at afslutningen er unik. Da først den skyldige giver sig til kende, og kommer med sin 'forklaring' er man som læser nødt til at stille sig de typiske spørgsmål ved en god krimi: "hvad nu hvis?"...

Jeg medgiver denne bog de fulde seks stjerner, og hvis du allerede nu gerne vil forberede hvilken krimi du vil have med på efterårsferie, så læs denne. Det vil du bestemt ikke fortryde.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar