lørdag den 18. juli 2020

Ditte Trolle - Sex

Bogen Sex af Ditte Trolle er en del af serien Tænkepauser. På 60 sider formår forfatteren at give et godt overblik over emnet ud fra nogle evolutionsteoretiske og samfundsetiske perspektiver, som rent faktisk er spændende læsning.

Forfatteren er sexolog ved Aarhus Universitet, og hendes skrivestil er god, for emnet behandles ikke ud fra de rent fysiske aspekter - dem kan du finde i andre bøger. Her kommer historien, biologien og de tendenser, der har været gennem årene frem i fint samspil med forskelle i geografiske hændelser, hvor sex er indgået i hændelsesforløbet.

Du får altså et andet perspektiv end i andre bøger, og det er her serien Tænkepauser virkelig kommer til sin ret, fordi du får præcis så meget information på så få sider, at enhver kan blive klogere af at læse disse bøger.

Jeg nød virkelig læsningen, og anbefaler varmt bogen til alle, især fordi hun kommer med nogle konstateringer, som kun få mænd var sluppet afsted med, samtidig med, at hun lader det være op til læseren at forholde sig nøgternt til sex gennem historien de seneste ca. 2500 år. Bogen får derfor de fulde seks stjerner ud af seks mulige.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar