mandag den 8. juni 2020

Kristian Ditlev Jensen - Jeg siger det

Forsiden på Kristian Ditlev Jensens roman Jeg siger det
Kristian Ditlev Jensen
har med sin roman Jeg siger det leveret en selvbiografisk beskrivelse af sit møde med Gustav, som virkelig forandrer hans ungdom. Da Kristian kommer på ferie til Frankrig som ni-årig støder han på Gustav, og det bliver indledningen på en hjerteskærende historie.
Jeg vil ikke spoile handlingen for læseren, men bogen er rigtig godt skrevet. Den kategoriseres af bibliotekerne som YA - Young Adult, og det er derfor en bog, som vil være god for teenagere at læse. Dels fordi det som forælder er vigtigt, at ens børn ved, at de altid kan komme til én hvis noget lignende skulle ske, men også fordi det åbner for snakkene man måske ikke får taget ved den almindelige blomsterne-og-bierne session.

Drilleriet af Kristian både med pølserne undervejs på en tysk rasteplads, og oliven-mobberiet er blot nogle af de oplevelser, som virkelig sætter scenen for det, der følger senere i bogen. En Gustav som på den ene side kan være en 'god ven', men så sandelig også et monster...

Det er så livsbekræftende at læse epilogen efter romanen. Det er næsten lige før, jeg ville anbefale at læse epilogen før man læser selve romanen, men i hvert fald er det rigtig glædeligt at forfatteren er kommet godt videre efter den oplevelse med en forstyrret person som Gustav.

Bogen får de fulde seks stjerner ud af seks mulige for den gode læseoplevelse, der giver stof til eftertanke.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar