onsdag den 1. april 2020

Jakob Munkholm Jensen - Sidste båd fra Disko

Jakob Munkholm Jensen har med bogen Sidste båd fra Disko leveret en rigtig god bog, som virkelig griber læseren lige fra første side. Historien om malersvenden, der drager mod Grønland kan vi alle genkende.
Lysten til at se verden som ung er en naturdrift, som alle stensikkert har overvejet på et eller andet tidspunkt i livet. Helt konkret giver Jakob nogle naturbeskrivelser af Grønland undervejs i fortællingen, som endda har solgt ideen om, at besøge denne nordlige del af vores rigsfællesskab til en mand som mig, der ellers normalt foretrækker de nordlige himmelstrøg.

Jeg nød virkelig læsningen, og især det naturlige sprog, der perfekt matcher handværkerfaget. Det er ikke nogen selvfølge, og det er ikke alle, der mestrer denne disciplin.

Busses tur gennem militæret, og senere afvisning af politiskolen på grund af 3 cm. i manglende højde skærer i alles hjerter, men det går nu alligevel Busse ganske godt - og denne historie kan jeg varmt anbefale dig, kære læser, at opleve ved selv at læse bogen. Når man til sidst læser efterskriftet får denne historie en endnu vigtigere plads i ens erindring.

Denne bog fortjener naturligvis seks stjerner ud af seks mulige.

Læs mere om, og køb bogen herfra: https://www.saxo.com/dk/sidste-baad-fra-disko_jacob-munkholm-jensen_paperback_9788793383876

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar