søndag den 29. marts 2020

Samuel Rachlin - Jeg, Putin

Jeg havde fornøjelsen at opleve denne titel som lydbog indlæst af Henrik Hartvig Jørgensen. I bogen Jeg, Putin giver Samuel Rachlin et fænomenalt indblik i personen bag præsidentembedet. Vladimir Putin har kørt et meget russisk spil, som mange danskere ikke forstår, og her kommer Samuels erfaring som årelang korrespondent med bopæl i Rusland læserne til gode.


Vi kan ikke forstå russerne, hvis vi analyserer med danske briller. Man skal kende den russiske historie for, at kunne sætte sig ind i det som må betegnes som 'den russiske logik'. Det har været en fornøjelse at høre bogen, og især fordi det nærmest fornemmes som en verbal dokumentar. Så meget viden kogt ned på så kort tid.

Man må ikke tro dette er en overfladisk bog. Tværtimod. Der gives meget dybdeborende forklaringer, og særligt samspillet mellem stat, politik, sikkerhedsstyrken og den mentale tilvænning til diktaturlignende tilstande gennem mange år flettes sammen til en mere nuanceret forståelse af Rusland og det russiske folk.

Bogen skal have seks stjerner for den perfekte beskrivelse af manden bag præsidentembedet, Vladimir Putin.

Læs mere om, og køb bogen herfra:

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar