mandag den 13. januar 2020

Lars Bjerregaard Jessen - Nøgen hukommelse

Lars Bjerregaard Jessen har med bogen Nøgen hukommelse leveret forgængeren til Nøgen hjemkomst, som jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. Du kan læse anmeldelsen af Nøgen hjemkomst her: https://anmeldt-bog.blogspot.com/2018/03/lars-bjerregaard-jessen-ngen-hjemkomst.html
Denne bog skulle jeg have læst først. Ingen tvivl om den sag. Historien om Emil og Louise i Florida hænger bare endnu bedre sammen, nu hvor jeg har læst forgængeren for Nøgen hjemkomst.

Bogen rammer lige ind i hjertet hos alle, som har prøvet et hukommelsestab. For min egen del oplevede jeg hukommelsestab efter et bevidsthedstab i 2013 på vejen hjem fra job. Dengang relateret til stress, da man ikke fandt andre fysiske grunde til, at jeg pludselig mistede bevidstheden få minutter før mit tog ankom på spor 3 på Høje Taastrup station. For hovedpersonen, Emil, mister han bevidstheden efter et halvmarathon, og han kæmper gennem bogen for at finde tilbage til blandt andet hvordan han mødte sin hustru, Louise.

Det er en velskrevet roman med mange tilbageblik på et aktivt liv, også romantisk betragtet, og vi får hele vejen gennem bogen et indblik i noget, vi alle tager for givet, indtil vi selv oplever, at hukommelsen ikke er nogen selvfølge.

Jeg giver bogen de fulde seks stjerner ud af seks mulige for den velskrevne roman, som alle vil få gode stunder med i godt selskab med et ægtepar, som dyrker det mange drømmer om, nemlig et liv i USA hvor vejret er bedre end det danske. Jeg anbefaler varmt begge bøgerne.

Læs mere om, og køb bogen herfra: https://www.saxo.com/dk/noegen-hukommelse_lars-bjerregaard-jessen_haeftet_9788793308985

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar