lørdag den 25. januar 2020

Kirsten Jacobsen - Befrielsens øjeblik

Bogen Befrielsens øjeblik - samtaler med Lars Løkke Rasmussen skrevet af journalisten Kirsten Jacobsen er virkelig spændende læsning for alle med kærlighed til nørderi i politik. 22 timers samtale med statsministeren koges ned til en bouillonterning med meget stor aroma...

Onsdag (22/1) skrev jeg dette tweet:
Det er lige før Befrielsens øjeblik af Kirsten Jacobsen skal mærkes med et 'farlig læsning', for man risikerer, at synes @larsloekke som mennesket bag den førte politik faktisk er en sympatisk mand... ;-)

Efter læsningen er jeg endnu mere overbevist om, at Lars Løkke Rasmussen som person virkelig er et lunt menneske. Han gav alt for sent udtryk for sine holdninger til det at være låst på én fløj, og det kan man så - som samfundsinteresseret borger - konstatere er vilkåret, når man går på kompromis med magten i en kontrolleret version af sig selv for endelig ikke at fornærme sit parlamentariske grundlag.

Der måtte ryddes op i partiet efterfølgende, men spørgsmålet vil dog stadig være til stede hos læseren om ikke man ville have haft et andet Venstre, hvis flere havde læst bogen? Løkkes tanker om især Sjælsmark (på side 137) er værd at notere sig, da han om socialdemokraterne siger:
"Det er rigtigt, at de har en hård retorik på udlændingepolitikken. På nogle strækninger også mere unuanceret end den måde, jeg selv har lyst til at tale om det emne på. Jeg synes, at meget bliver en generel nedrakning af udlændinge"

Man kan godt undre sig over, at befrielsens øjeblik ikke viste sig længe før, når nu den fhv statsminister havde lyst til at tale om emnet på en mere nuanceret måde. Det er første gang nogensinde, at Lars Løkke Rasmussen har ramt så skævt i forhold til den politiske skive, når han fra 25. marts 2019 har sagt én ting til forfatteren - og sagt noget ganske andet på tv frem til bogens udgivelse...

Det er en bog jeg varmt vil anbefale enhver med glæden ved politisk nørderi, for der er gode tanker hele vejen gennem bogen. Den fortjener fem store stjerner ud af seks mulige. En yderst spændende bog, jeg virkelig nød at læse.

Læs mere om, og køb bogen herfra: https://www.saxo.com/dk/befrielsens-oejeblik-samtaler-med-lars-loekke-rasmussen_kirsten-jacobsen_haeftet_9788740057492

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar