torsdag den 3. oktober 2019

Juma Nellemann Kruse - Du skal elske dine fjender? - og andre kritiske spørgsmål til Islam

Juma Nellemann Kruse har med bogen Du skal elske dine fjender? - og andre kritiske spørgsmål til Islam givet et bud på en interessant samtale, set med kristne briller. Som uddannet civiløkonom og præst kan han give en nuanceret sammenligning mellem kristendom og islam, som mange kunne have gavn af at læse.

Det er vist ingen hemmelighed, at der er mange misforståelser om religionen islam. Som regel er det dem, der råber højest, der får mest taletid. Det er især dem, der deltager i debatter herom, der vil få størst nytte af, at læse denne bog.

Ligesom muslimerne diskuterer indbyrdes om hvad, der udgør en mere 'sand' islam, så er kristne sjældent helt enige om kristendommen. I bogen illustrerer forfatteren netop forskellene mellem shia- og sunnimuslimer, ligesom suffismen nævnes. Sidstnævnte opfattes af en del som en 'uægte' version af religionen - og dette var i hvert fald for mit vedkommende interessant stof.

Da jeg selv tidligere har deltaget i enkelte møder i det, der på daværende tidspunkt hed Islamisk-Kristent studiecenter, så har emnet min interesse, ligesom al anden form for komparative religionsstudier. Ikke af religiøse årsager, men fordi det aldrig kan gøre os dummere, at vide mere om andres udgangspunkt. Her er bogen eminent.

Bogen får fem store stjerner ud af seks mulige. Bogen kunne med fordel suppleres med en samlet litteraturliste, for der er flere af bøgerne, som nogle læsere helt sikkert gerne vil dykke mere ned i efter endt læsning. Kan varmt anbefale bogen til alle, der vil vide mere om islam for at styrke dialogen mellem mennesker - ikke for at overbevise nogen, men for at opnå en større forståelse for det udgangspunkt nydanskere har for nogle af de holdninger de har.

Læs mere om, og læs bogen herfra: https://www.saxo.com/dk/du-skal-elske-dine-fjender-og-andre-kritiske-spoergsmaal-til-islam_juma-nellemann-kruse_paperback_9788740975642

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar