lørdag den 8. juni 2019

Ina Jensen - Hjertefejl

Ina Jensen har skrevet en glimrende debutroman med titlen Hjertefejl. Hendes arbejde som socialrådgiver med særlig erfaring med traumatiserede kvinder med indvandrerbaggrund skinner klart igennem. Hun formår at beskrive kæresteforholdet mellem Lise og en iransk mand, Kasem, med en fantastisk autenticitet.

Læseren bringes i bogen gennem flere dramatiske hændelser, hvor Kasems paranoia og anderledes kulturelle bagage tvinger Lise helt i knæ. Deres to-årige datter, Rosa, oplever manglen på tryghed og stabilitet mellem forældrene. Som læser sidder man og krummer tæer flere gange undervejs, og håber, at Lise siger fra. Hun fortjener bedre end den behandling vi læser om i bogen.

Det må være ganske forfærdeligt at leve i den slags forhold, og denne bog bør læses af enhver, som gerne vil opnå en større forståelse for de udfordringer, man bør tage fat på, for at få integrationen til at blive forbedret.

Flere af de misforståelser Kasem har om det danske samfund kunne være løst for længst, men han er en urolig sjæl, som bringer en stor bagage med sig fra sin opvækst med en voldelig og alkoholisk far.

Jeg nød virkelig læsningen af denne bog, og anbefaler den varmt til alle, som beskæftiger sig med integration enten på jobbet eller har det nært inde på livet når familiemedlemmer lever i parforhold med andre kulturer. Det er et vigtigt første skridt at kunne forstå de mennesker, vi møder gennem livet, og derfor får bogen fem store stjerner ud af seks mulige for den gode læseoplevelse.

Jeg glæder mig allerede til næste gang forfatteren sætter sig til tastaturet.

Læs mere om, og køb bogen herfra: https://www.saxo.com/dk/hjertefejl_ina-jensen_haeftet_9788797113400

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar