lørdag den 8. september 2018

Søren Jakobsen - Arvingerne

Søren Jakobsen ville med sin bog Arvingerne gerne levere et indblik i arv og skifte i familievirksomheder. Forfatteren bruger så LEGO, ECCO og Bestseller som baggrund for sin analyse, og her må jeg erkende, at jeg havde forventet mere når forlaget var Gyldendal.Når forfatteren i sit forord beklager, at familierne bag ikke har ønsket at deltage, så må jeg desværre erklære mig enig med disse familier, for opgaven er dumpet hvis det var en opgave på et universitet.

Kapitel 1 indikerer nemlig med overskriften Arvebomben, at fokus ville være på mange af de problemer vi som land ville få, hvis familier bag virksomheder blev plukket i arveafgifter og/eller afgiften ved generationsskifter, og her kunne jeg godt have ønsket mig en lidt dybere analyse af de økonomiske konsekvenser frem for de mange slibrige detaljer om skilsmisser, placering af penge i Schweiz m.v.

Der vil nemlig være alvorlige konsekvenser, hvis den slags virksomheder tvinges til at lukke på grund af skattebetalinger - og her er det fuldkommen irrelevant med detaljer om hvilke stutterier der købes hvornår, for de penge er, trods alt, beskattede midler.

Det tog mig lang tid at nå til side 200 ud af 255 sider, og denne bog får ikke nogen stjerne-vurdering, da den ikke er læst færdig. Det kan læseren af denne anmeldelse klandre mig for, men jeg var ikke den eneste som måtte give op. Min ene niece, der købte bogen på et bogudsalg, gav op længe før, men ville give mig chancen for at se om der var guldkorn. Det morede vi os en del over, da vi kom til at tale om bogen, for jeg lagde den væk flere gange siden jeg fik lov til at se den omkring påske...

Læs mere om bogen herfra: https://www.saxo.com/dk/arvingerne_soeren-jakobsen_haeftet_9788702170047

Ingen kommentarer:

Send en kommentar