tirsdag den 3. juli 2018

Nadia Nadim og Miriam Zesler - Min historie

Nadia Nadim vandt vores hjerter under fodbold-VM, og hun har nu i samarbejde med journalisten vi særligt kender fra TV2 News, Miriam Zesler, fortalt sin historie i bogen Nadia Nadim - Min historie.


Det er en historie jeg er rigtig glad for blev skrevet, for jeg har længe været nysgerrig på hvem Nadia Nadim var og er som person. Der var noget over den styrke hun har udvist, som jeg synes var helt unik - og bogen har bestemt bekræftet dette indtryk.

Nadia Nadim har oplevet ting som barn, som intet barn nogensinde burde have set eller hørt. Hun har aldrig brugt dette som undskyldning, men tværtimod kanaliseret sin vrede over i sporten. Hun vil vinde, og hendes kampgejst er det, som holder hende skarp. Selvom ikke ret mange har forstået hendes prioriteringer, så fornemmer vi som læsere meget tydeligt, at Miriam Zesler på glimrende vis har formået at skildre hendes liv præcis så levende, at det næsten føles som om vi læsere var med hele vejen.

Der var flere ting, jeg måtte erkende, jeg ikke helt havde styr på, herunder forskellene mellem mujahedin og Taliban. Dette blev opdateret, så på indtil flere planer er det både samtidshistorie og så altså den utrolig spændende historie om årets dansker 2017 vi får i denne bog.

Jeg giver den min varmeste anbefaling som den oplagte ferielæsning denne sommer. Selvom kun halvdelen af året er gået, tør jeg allerede nu godt love, at denne bog er med i årets top-5 blandt bøger, der blev udgivet i år når vi kigger tilbage omkring nytår.

Den får naturligvis de fulde seks stjerner ud af seks mulige for den bog, du som læser ikke kan lægge fra dig når først du får begyndt. Der er steder hvor man som læser bliver dybt rørt, og steder hvor man må trække på smilebåndet. Som når en medicinstuderende springer over kapitlet om lymfeknuder - og naturligvis trækker netop lymfeknuder, og derfor må til en reeksamen, som naturligvis blev bestået. :-)

Læs mere om, og køb bogen herfra: https://www.saxo.com/dk/nadia-nadim-min-historie_nadia-nadimmiriam-zesler_haeftet_9788740040845

Ingen kommentarer:

Send en kommentar