onsdag den 2. maj 2018

Tommy Jaud - Restferie

Tommy Jaud har skrevet en fantastisk historie med bogen Restferie, men for en gangs skyld er det faktisk oversætteren, nemlig Per Heide, som fortjener at blive nævnt. Bogen er en oversættelse fra tysk, og den danske oversætter har gjort et rigtig godt stykke arbejde med at fordanske de personer og steder, der nævnes gennem bogen.


Man kan varmt anbefale dette som bogen I skal tage med på flyveturen på årets sommerferie. Den er hylende morsom flere steder, og jeg vil ikke spoile handlingen, men hold da helt ferie hvor vores hovedperson Peter (med kælenavnet Pelle) får smæk for skillingen efterhånden som man kommer gennem bogen.

Som et eksempel på de sjove formuleringer er et kort udsnit fra bogens side 61:
"En baby?", stønnede jeg. Bare ordet skræmte mig mere end YouTube-videoerne fra Islamisk Stat. En baby var nok noget nær det sidste, vores forhold pt. trængte til.
Det var virkelig en fornøjelse at læse bogen, og den vil også være anbefalelsesværdig at læse for alle par, som måske gerne vil drøfte lidt om hvilken retning deres forhold har. For intet er så meget sjov, at det ikke også indeholder en smule eftertanke efter læsningen af denne historie.

Den fortjener de fulde seks stjerner ud af seks mulige for den vel gennemførte historie, som har alle de elementer vi søger i en god bog: en god historie, humor - og en god morale, som vi alle kan tænke lidt over efter endt læsning.

Læs mere om, og køb bogen herfra: https://saxo.com/dk/restferie_tommy-jaud_paperback_9788799236237

Ingen kommentarer:

Send en kommentar