tirsdag den 9. januar 2018

Kristina Mejlby - Zofia Indvandreren

Kristina Mejlby har med Zofia - Indvandreren leveret en biografi, som på alle måder vækker til eftertanke. Dels fordi man forbavses over de kønsrollemønstre, som illustreres i bogen, men også fordi biografien vil få læseren til at tænke: "Hvorfor finder man sig i dén behandling?"


Da Zofia kommer til landet er hun hæmmet af et handicap på grund af polio, men det fjerner bestemt ikke hendes virkelyst. Omgivelserne viser hende dog ikke den fornødne respekt og omsorg, og selv den danske mand, som via ægteskab hjælper hende til ophold i landet, mens hun er forlovet med sin polske kæreste, viser sig pludselig at have en mørkere side - som endnu engang underminerer Zofias tillid til mænd. Jeg vil ikke spoile handlingen, men der kommer en positiv drejning i historien da hendes forlovede træffer et valg, der bliver en glædelig nyhed for læseren af biografien. Det er en rigtig god bog, og man får fuld valuta på empatiens konto, for man kan ikke undgå at være ked af, at nogen  i så lang tid har fundet sig i de begivenheder hun har gjort...

Bogen fortjener de fulde seks stjerner for en fantastisk biografi, som i forvejen ville være en virkelig god historie - men altså langt mere alvorlig, når det går op for én, at det ikke er en roman, men netop en biografi.

Læs mere om bogen, og køb den herfra: https://www.saxo.com/dk/zofia-indvandreren_kristina-mejlby_haeftet_9788771889178

Ingen kommentarer:

Send en kommentar