søndag den 1. oktober 2017

Finn Wiedemann - Sådan en dag glemmer man aldrig

Finn Wiedemann har med bogen Sådan en dag glemmer man aldrig leveret et nostalgisk blik på 80'erne. Et tilbageblik for de af os (er selv årgang 1973), der har gennemlevet årene - og samtidig en bog, som også yngre læsere vil værdsætte som øjebliksbillede af 80erne.


Der er flere steder, hvor man som læser får et smil på læben. Oplevelserne da hovedpersonen flytter hjemmefra, de flyvske tanker i det modsatte køns selskab, rejsen til Grækenland da Birgitte efterlades hjemme efter hyggedagene i telt på græsplænen i Hillerød. Det er altsammen geniale anekdoter fra en svunden tid.

Hvor forfatteren giver udtryk for dagen Olof Palme blev skudt som den væsentligste, så er det for min egen del den dag vi vågnede op til nyheden om, at præsident Reagan blev skudt. Modsat Palme og Kennedy, så overlevede Ronald Reagan heldigvis, men alligevel morsomt at tænke på efter læsningen, hvordan vi alle husker årene med forskellig vægt.

Bogen fortjener fire ud af seks stjerner. Den mangler årene 1987-1989 (frem til Berlinmurens fald, når nu turen gik til Berlin i 1986 for at vise kontrasten til første tur), selvom jeg anerkender, at man kunne bygge dette på som en separat roman. Dog absolut en bog, der anbefales til alle, som vil tage et nostalgisk blik på årtiet.

Læs mere om og køb bogen herfra: http://www.werkshop.dk/producenter/27-romaner/615-finn-wiedemann-saadan-en-dag-glemmer-man-aldrig/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar