fredag den 19. maj 2017

Charlotte Lytton Kejser - Scenen er din - til Amalie - fra mor til datter

Charlotte Lytton Kejser har med bogen Scenen er din - til Amalie - fra mor til datter leveret en kærlighedsfyldt beretning om livet som mor til en af Danmarks mest kendte kvinder, Amalie Szigethy.
Bogen er yderst velskrevet, og det behagelige er netop at få historien direkte fra hestens egen mund, som man siger. Ikke via pressens ensidige og sensationsprægede version af historierne.

Samtidig er Charlotte ærlig omkring Jantelovens Danmark, og her ligger der nogle rigtig vigtige betragtninger, som fortjener et langt større forum.

Bogen er ikke skrevet for at komme med nye afsløringer, og gudskelov for det. Det var netop for at komme bagom pressens yderst ensidige reportager, at jeg bad forlaget om at få lov til at læse og anmelde bogen. Det har jeg bestemt ikke fortrudt, for det er virkelig en bog enhver forælder kan forstå. Den kærlighed, der er mellem mor og datter midt i alle de begivenheder vi alle har hørt om fra Paradise Hotel og frem, er så solid, at man ikke kan være et sekund i tvivl om, at forfatteren har gjort sit bedste lige fra dag ét.

Det bagudrettede perspektiv er interessant, for Charlotte er også ærlig om sine tanker gennem begivenhederne som mor. Hun er en veluddannet kvinde, som mange har misforstået, og fordommene har virkelig stået i kø for at karakterisere dem helt forkert.

Bogen får de fulde seks stjerner, og kan varmt anbefales for alle, som gerne vil lære dem bedre at kende, og som gerne vil bagom sensationsbladenes version af Amalie som realitystjerne - og jeg glæder mig allerede til hvis Charlotte vælger at skrive en opfølgende bog, for det kan kun blive godt med det resultat der kom ud af Scenen er din.

Læs mere om bogen og køb den herfra: http://mellemgaard.dk/product/amalies-bog-scenen-er-din-31/

[Opdatering 29/12-2017: Bogen er udsolgt som trykt bog, men fås stadig som e-bog herfra: http://mellemgaard.dk/shop/4-e-boeger/666-scenen-er-din-til-amalie-ndash-fra-mor-til-datter-e-bog/]

1 kommentar: