torsdag den 18. februar 2016

Sapran Hassna med Birgitte Wulff - Forbandede barndom

Bogen Forbandede barndom, skrevet af Sapran Hassna i samarbejde med Birgitte Wulff er en stærk fortælling om kommuners svigt af plejebørn. Historien blev bragt på TV2, og jeg vidste straks, at dette var en bog jeg ville anmelde, fordi sagen fortjener så stort fokus som overhovedet muligt.

Randa, Amal, Sapran og Jasmin anbringes efter deres far myrder deres mor, og hele historien er så utroligt ubehagelig, fordi ens hjerte virkelig går ud til dem midt i beskrivelserne af de grusomheder som Gunnar og Lise udsætter dem for. Historien måtte fortælles, for ingen må nogensinde igen opleve det disse piger har gennemlevet.

Bogen kan varmt anbefales for alle som interesserer sig for sagen, og især bør den være pligtlæsning for alle, som ønsker at arbejde som plejeforældre og/eller relaterer til og med plejeforældre. Dog skal læseren også være klar over, at det er en bog som nogle steder kan være svær at fordøje. Det er ikke 'bare' en historie - det er en gribende fortælling, som læseren hurtigt suges ind i.

Gunnar slap med afsoning af cirka 3½ år af sin 5-årige straf. En uhyrlighed at man her i landet kan slippe så mildt, når man samtidig betænker hvor svære ar der skal heles i disse fire pigers liv. Jeg vil ikke røbe hele historien, for læseren skulle gerne have lejlighed til selv at pakke beretningen ud, men vil allerede nu gerne rose og takke Sami som insisterede på, at Sapran skulle fortælle det som blev til denne utroligt stærke bog.

Seks fulde stjerner ud af seks mulige for den rørende fortælling, som får os alle til at tænke nærmere over de krav vi fremadrettet som samfund bør stille til folk vi overdrager at passe børn.

Læs mere om bogen, og køb den herfra: https://www.saxo.com/dk/forbandede-barndom_sapran-hassna_indbundet_9788771596441.

1 kommentar:

  1. Da jeg i går hørte, at selskabet bag tilsynet har truffet første skridt, så mangler der egentlig kun, at Slagelse kommune også får taget sig sammen i sagen.

    SvarSlet