fredag den 9. august 2013

Thomas Larsen - I orkanens øje

I orkanens øje er en samling interviews med fhv statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som - ifølge de nuværende meningsmålinger - står til igen at blive statsminister her i landet.

Det hyggelige ved bogen er, at den giver Lars Løkke en mulighed for at komme igennem uden det bliver klippet om til 35 sekunder på en tv-skærm. Her var plads til nuancerne, de dybere forklaringer og en mere personlig analyse af hvad Lars Løkke Rasmussen egentlig mener om tingene.

Der er i bogen to unøjagtigheder som må korrigeres:
  • beskrivelsen af VU tiden hvor Lars Løkke bl.a. var i Moskva. Der mangler en beskrivelse af, at det var Next Stop-bevægelsen. Provokationen fra den borgerlige lejr da man havde besøgt USA var, at man havde påstået man ikke ville gøre det samme i forhold til "den røde bjørn." Det blev jo tydeligt omstødt ved, at man også tog et opgør med kommunismen.
    Det skal så siges, at det til gengæld er en meget livagtig beskrivelse af forløbet i Moskva, og særdeles læseværdigt.
  • I bogen nævnes der på side 227, at der skrives sms'er mellem ministre. Det tror jeg alle havde gættet i vores moderne tidsalder, men senere siger Lars Løkke: "Nej p til p tid! [p for politiker, red.] Nu er det jo også sådan, at kommunikation fra pc til pc udløser aktindsigt!"
    Her må man retfærdigvis bemærke, at reglerne om aktindsigt efter bogen blev udgivet blev ændret, og at en sms vel dengang var lige så meget kommunikation som e-mails eller andre ting på en pc... :-) [Jeg er klar over der også ligger en vis humor bag ordvekslingen i bogen...]

Bogen er yderst god læsning, og bagefter føler man, at Lars Løkke i hvert fald nu har fået en bedre chance for at forklare sig. Den er absolut grundpensum for enhver der interesserer sig for politik. Fem store stjerner ud af seks mulige for endnu en rigtig god fra Thomas Larsen.

Læs mere om bogen, der er udsolgt fra forlaget her: http://www.saxo.com/dk/i-orkanens-oeje_thomas-larsen_haeftet_9788702103434.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar