torsdag den 15. august 2013

Jette Hvidtfeldt - Politik til tiden

Flemming Hansen har, bearbejdet af journalist Jette Hvidtfeldt, med bogen Politik til tiden fortalt sin livshistorie inden for politik. Som tidligere Transport- og Energiminister med en bred erfaring inden for skobranchen, giver han sit bud på udviklingen af politik på en hjertevarm og meget positiv måde.

Ganske som I orkanens øje var et positivt indblik i Lars Løkke Rasmussens liv, så er Politik til tiden et lunt øjeblik i rigtig godt selskab - med en konservativ eks-ministers perspektiv siden Schlüter-æraen.

Efter læsningen af bogen er jeg ret overbevist om, at Flemming Hansen ville have været en glimrende leder af de Konservative set i forhold til alle de problemer partiet har stået over for siden den berømte betonklods på Helsingørmotorvejen - også selvom han næppe selv havde takket ja til den udfordring. Som i så mange andre partier er det tit de mindst ambitiøse som egentlig er de bedst kvalificerede.

Han nævner selv i forbindelse med statsrådet, at han var den tiende - og senere niende - i rangordenen af ministre. Hans evner ville dog sælge langt flere billetter set i forhold til såvel Bendt Bendtsen og Lars Barfoed. Men sådan gik det, som bekendt, ikke. Flemming Hansen nyder i dag sit otium efter et langt politisk liv, og jeg giver bogen fem ud af seks stjerner.

Den eneste grund til bogen ikke kan få de fulde seks stjerner skyldes den blev udgivet på Forlaget Sohn, og der er smuttet hele 7 fejl gennem korrekturen. Jeg irriteres voldsomt over det sjuskede image en bog får når korrekturen svigter. Men virkelig et budskab der havde fortjent at være udgivet på Gyldendal.

Bogen kan købes herfra: http://www.saxo.com/dk/politik-til-tiden-forhenvaerende-transport-og-energiminister-flemming-hansens-liv-som-politiker-og_flemming-hansen-jette-hvidtfeldt_indbundet_SX18023890?searchText=flemming%20hansen%20politik%20til%20tiden.

1 kommentar: