fredag den 23. august 2013

Gitte Nielsen - Du har kun ét liv

Gitte Nielsen har fortalt sit livs historie til Peter Bennett, og titlen Du har kun ét liv er absolut nøglen til forståelsen af hendes liv.

Gitte Nielsen har levet et hårdt liv. Hele bogen giver det personlige indblik i hvad hun selv tænker, og det kan ikke helt undgås, at der flere steder er positive berigtigelser af det som sladderpressen ikke vil erkende. De brugte hende som en post-it for at fremme egne oplagstal, og de steder hvor de kunne tilsvine hende - endda bevidst - skete det i fuld overbevisning om, at det kunne betale sig for dem. For folk flest tror jo mere på et sladderblad end på en senere berigtigelse på side 67 i et blad.

Jeg var selv en indædt fan af hendes musik, selvom hun selv erkender, at den ikke solgte nær det forventede. Blæse være med det, for nydelsen af musikken er en fornøjelse for dem der gør det, og salgstal er nu engang efterhånden kun et udtryk for hvor meget en pladeproducent har gjort af markedsføring.

Bogen er velskrevet og hjertelig, men det er pokkers irriterende, at talrige stavefejl præger bogen. Jeg nød virkelig læsningen, men blev løbende irriteret over, at forlaget ikke havde gjort det nødvendige for at sikre den kvalitet som Gitte fortjener med dette vidnesbyrd om et liv i glamour, men som var hårdt fordi potemkin-kulisserne havde en alvorlig bagside.

Jeg er glad på hendes vegne over hun i dag har fundet lykken, og takker for dette personlige indblik i personen bag sladderen. Hun fortjener virkelig det bedste, og hendes visdom er fortryllende for hun har formået at vende alt det negative og destruktive til noget positivt og livsbekræftende.

Bogen får, de mange stavefejl og den manglende korrektur til trods, de fulde seks stjerner for en rørende biografi med et budskab som rækker langt udover rampen. Godt gået!

Bogen kan købes som e-bog herfra: http://www.saxo.com/dk/du-har-kun-et-liv_gitte-nielsen_epub_9788711410172?searchText=du%20har%20kun%20et%20liv.

God weekend til alle. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar