torsdag den 20. juni 2013

Simon Pasternak - Dødszoner

Simon Pasternak har med romanen Dødszoner igen formået at imponere sine fans. Første serie jeg læste var skrevet med Christian Dorph, og denne gang er den historiske roman også mestret til absolut UG.

Det mest forunderlige er både hvor grusomt, men samtidig hvor menneskeligt hovedpersonen, Heinrich, skildres. Krigen var mere end død og statistik, og det finder vi netop ud af i konflikten med vennen, Manfred, og så også da Heinrich gennem bogen forsøger at få styr på også den kærlige vinkel i livet.

Mest tankevækkende, efter at have læst bogen, er tanken om ikke mange af de ting der skete under krigen netop skete fordi folk var så forvirrede af alt det der skete omkring dem? De skulle jo både håndtere frygt, varme, kulde, glæde og frustration på hver sine områder.

Bør læses af enhver med interesse for 2. verdenskrig, for dette unikke blik på den russiske del af historien er der ikke skrevet ret meget om, og Simons bog kan både læses som ren underholdning, men altså også af folk med historisk nysgerrighed.

Bogen er asbolut pengene værd, og fortjener seks flotte stjerner ud af seks mulige.

Se bogen her: http://gyldendal.dk/boeger-til-voksne/skoenlitteratur-digte/9788702145281/doedszoner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar