onsdag den 4. april 2012

Claus Hjort - strategen bag det nye Venstre

Jette Hvidtfeldt og Thomas Buch-Andersen har med denne bog, udgivet på forlaget Sohn, givet den tidligere Beskæftigelsesminister og senest Finansminister under Lars Løkkes regeringstid et mere nuanceret perspektiv.

Forventningen til bogen, da jeg købte den under forårets bogudsalg var at finde ud af hvem pokker denne Claus Hjort Frederiksen egentlig var. Den forventning indfries til fulde.

Bogen skildrer en del nylige politiske begivenheder fra partiet Venstre på en meget interessant måde. Efterhånden som bogen læses finder læseren gradvis større sympati for vildbassen. Jeg fristes næsten til at sige bogen bør læses af alle som finder ham usympatisk, for ens holdning til manden bliver noget mere nuanceret efter læsningen.

Hans rolle som partisekretær var ikke nogen nem rolle i tiden fra Uffe og frem, og jeg forstår i dag mere om denne arbejdsomme og ærlige mand end det perspektiv jeg tidligere havde fra de interviews vi alle har set på tv.

Bogen får fem store stjerner. Den sjette stjerne kan ikke gives, for et stort irritationsmoment er de spredte fejl i såvel stavning som grammatik som forstyrrer en positiv læsning af bogen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar